magyarenglish könyvjelzőnekcím : H-2400 Dunaújváros, Vasmű út 12. | telefon/fax: +36 25 412 220 | mobil: +36 20 801 3316 | e-mail: info@ica-d.hu
Facebook Youtube Twitter Google+ RSS
Keresés
NYITVA TARTÁS JEGY HÍRLEVÉL

Hírlevél

Fel- és leiratkozás

Kedves Látogató!

Az alábbi kérdésekre NEM KÖTELEZŐ válaszolnia. Ha nem válaszol, akkor csak az e-mail címét adja meg az oldal alján, majd kattintson a „feliratkozás” gombra.

Amennyiben viszont válaszol, azzal elősegíti, hogy tevékenységünket és a hírlevél tartalmát minél jobban összehangolhassuk az Ön – a közönségünk – igényeivel. Együttműködését köszönjük.


Miről szeretne hírlevelet kapni?
Születési éve:
Lakóhelye irányítószáma:
Neme: Nő   Férfi
Milyen területen dolgozik?
 

E-mail cím:Archív

Jövő heti programjaink: KineDok filmklub és tárlatvezetés
KineDok - Szabad Szemmel: Fortuna vendégei

Fortuna vendégei
magyar dokumentumfilm, 74 perc, 2022
Rendező: Kálmán Mátyás
Helyszín: Kortárs Művészeti Intézet - Dunaújváros (Vasmű út 12.)
Időpont: 2024.01.16. kedd 17 óra
A belépés díjtalan!

Mindenki álmodik arról, hogy egyszer megnyeri a lottót. De rémálom lesz-e, ha az álom beteljesül?

Anikó és Laci ötvenes éveiben járó, győri házaspár. Életüket napról napra, szegénységben tengetik. Laci újságkihordással tartja fenn a családot, és gondoskodik Anikóról, aki pánikbetegsége miatt huszonöt éve nem hagyta el a lakásukat. Egy nap azonban váratlanul 630 milliót nyernek a lottón...

A hatalmas pénznyeremény révén végre kényelmes, örömteli életet élhetnének. Ám Anikó és Laci vágyai nem nagyon találkoznak; Laci azt szeretné, ha nem kellene dolgoznia, együtt tudnának utazgatni, Anikó viszont önmagát szeretné megvalósítani – kávézót nyit, alapítványt szervez, viszi a pénzügyeket. A széttartó álmok és a nagy gazdagság nyomában járó nehézségek teljesen felforgatják az életüket. Vajon a pénz elhozza nekik a boldogságot? Erre keresi a választ Kálmán Mátyás rendező dokumentumfilmje, mely a Heart of Europe nemzetközi televíziós fesztiválon, Varsóban elnyerte a legjobb dokumentumfilmnek járó díjat.

A vetítés után szokás szerint kötetlen műhelybeszélgetést tervezünk a látottakról – az esemény nyitott, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A film előzetese az alábbi címen érhető el:


Újratervezés - záró tárlatvezetés a kurátorral és a művészekkel

Helyszín: Kortárs Művészeti Intézet - Dunaújváros (Vasmű út 12.)
Időpont: 2024.01.19. péntek 17 óra
A belépés díjtalan!

Szeretettel várunk mindenkit 2024. január 19-én, pénteken, 17.00-tól a kiállítás finisszázsán, Cséka György kurátor és a kiállítás művészeinek közös, interaktív tárlatvezetésén.

Kiállító művészek:
Bede Kincső, Bilak Krystyna, Biró Dávid, Bognár Benedek, Dezső Tamás, Gerhes Gábor, Martinkó Márk, Nagy Iza, Neogrády-Kiss Barnabás, Riskó Gáspár, Simon Zsuzsi, Sztrehalet Oxána, Vékony Dorottya

A kiállítás kurátora: Cséka György esztéta

Bár úgy tűnik, mintha továbbra is abban a jól látható és leírható, „objektív” valóságban élnénk, amelyben elődeink és őseink, ez puszta látszat, valóságunk és énünk egy jó ideje digitális. Érdeklődésünk, gondolataink, identitásunk, érzelmeink, munkánk és tranzakcióink adattá alakulva egy adatalapú virtuális technológiai térben léteznek.

Az emberi arc, az emberi test, az ember szerepe, képe a digitális térben, annak végtelen sebessége, átstrukturálódási, vagy éppen felbomlási képessége miatt folyamatos módosuláson megy keresztül. Arcunk, testünk, énünk, mivel szinte kizárólag képként, felületként gondolunk rá és értelmezzük, sokszorozzuk, puszta információként kikerül saját fennhatóságunk, uralmunk alól, és saját életet kezd élni.

A globális ökológiai válság pedig azzal szembesít, hogy pozíciónk kitüntetettsége, az a hierarchia, melynek csúcsán az ember foglalt eddig helyet, megrendülni, összeomlani látszik.

A kiállítás célja, hogy megmutasson egy nyilvánvalóan töredékes képet arról, ahogyan a kortárs fotográfia/művészet különböző kontextusaiban és problémafelvetéseiben az ember, meg ami utána, a humán után jöhet, megjelenik.

A kiállítás támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

A belépés díjtalan!

Hírlevél archívum

1%

2024. júliuselőző hónapkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
27.1234567
28.891011121314
29.15161718192021
30.22232425262728
31.293031