magyarenglish könyvjelzőnekcím : H-2400 Dunaújváros, Vasmű út 12. | telefon/fax: +36 25 412 220 | mobil: +36 20 801 3316 | e-mail: info@ica-d.hu
Facebook Youtube Twitter Google+ RSS
Keresés
NYITVA TARTÁS JEGY HÍRLEVÉL

Hírlevél

Fel- és leiratkozás

Kedves Látogató!

Az alábbi kérdésekre NEM KÖTELEZŐ válaszolnia. Ha nem válaszol, akkor csak az e-mail címét adja meg az oldal alján, majd kattintson a „feliratkozás” gombra.

Amennyiben viszont válaszol, azzal elősegíti, hogy tevékenységünket és a hírlevél tartalmát minél jobban összehangolhassuk az Ön – a közönségünk – igényeivel. Együttműködését köszönjük.


Miről szeretne hírlevelet kapni?
Születési éve:
Lakóhelye irányítószáma:
Neme: Nő   Férfi
Milyen területen dolgozik?
 

E-mail cím:



Archív

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA A KORTÁRS MŰVÉSZETI INTÉZETBEN




Helyszín: Kortárs Művészeti Intézet - Dunaújváros (Vasmű út 12.)
Időpont: 2022. június 25. 18:00

A rekkenő hőségben hűvös szobára, és egy jó filmre vágysz? Limonádét iszogatnál és kézműves finomságokat kóstolnál? Gyere hozzánk, ha családias társaságra és különleges filmélményekre vágysz!

A pandémia miatti kétéves kihagyás után a Kortárs Művészeti Intézet – Dunaújváros sokak örömére újraindítja a népszerű KineDok sorozatot a Múzeumok Éjszakáján.

Az est finomságairól MeZsu GasztroARTista gondoskodik.
A rendezvény ingyenes, az idegen nyelvű filmet felirattal láthatjátok.

18:00
Vadlovak – Hortobágyi mese (2021, ’91, magyar-német-osztrák-svéd dokumentumfilm, rendező Török Zoltán, narrátor Pokorny Lia)

Török Zoltán új természetfilmje káprázatos felvételekkel mutatja be a világ egyik legnagyobb vadló-ménesét. „Török Zoltán az egyik legsikeresebb magyar természetfilmes, aki dolgozott már Svédországban, Izlandon, Floridában és David Attenborough szerkesztőségében is.” (filmhu) Előző mozifilmje, az éppen tíz évvel ezelőtt bemutatott Vad Magyarország bebizonyította, hogy egy magyar természetfilmnek is lehet milliós nézettsége. Új alkotása, a Vadlovak - Hortobágyi mese egy kiscsikó szemszögéből ismerteti meg a nézőt a mongol vadlovak lenyűgöző társasági életével és a hortobágyi puszta izgalmas világával úgy, ahogyan azt még biztosan nem láttuk.


20:00
A tengerész (2021, ’78, szlovák dokumentumfilm, rendező Lucia Kassova)

Mi a szabadság ára? Paul Johnson egész életét a tengeren töltötte. Léha életet élt, szeretett és ivott, a szárazföldön sosem tudott megmaradni. Most nyolcvanévesen, gyengén és fáradtan, lerobbant hajójával egy Karib-tengeri öbölben horgonyozva vet számot élet-utazásával egy vodkásüveg társaságában. „Lucia Kassova rendező csak funkcionálisan használja, ritkán kapaszkodik túl sokáig a csodálatos naplementékhez, a buja növényzethez, vagy akár magához a tiszta, kék tengerhez. És ez a döntés helyes volt: a nézőnek időt kell töltenie Johnsonnal az ő természetes, rozsdás, rozoga élőhelyén, hogy elkezdjen kapcsolódni egy ilyen extravagáns élettörténethez, és empátiával forduljon a főszereplő felé.” (Vladan Petkovic) A tengerész című alkotás 2021-ben elnyerte a legjobb nagyjátékfilm díját a Flickers’ Rhode Island Nemzetközi Filmfesztiválon.

Hírlevél archívum

1%

2022. szeptemberelőző hónapkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
35.1234
36.567891011
37.12131415161718
38.19202122232425
39.2627282930