magyarenglish könyvjelzőnekcím : H-2400 Dunaújváros, Vasmű út 12. | telefon/fax: +36 25 412 220 | mobil: +36 20 801 3316 | e-mail: info@ica-d.hu
Facebook Youtube Twitter Google+ RSS
Keresés
NYITVA TARTÁS JEGY HÍRLEVÉL

Hírlevél

Fel- és leiratkozás

Kedves Látogató!

Az alábbi kérdésekre NEM KÖTELEZŐ válaszolnia. Ha nem válaszol, akkor csak az e-mail címét adja meg az oldal alján, majd kattintson a „feliratkozás” gombra.

Amennyiben viszont válaszol, azzal elősegíti, hogy tevékenységünket és a hírlevél tartalmát minél jobban összehangolhassuk az Ön – a közönségünk – igényeivel. Együttműködését köszönjük.


Miről szeretne hírlevelet kapni?
Születési éve:
Lakóhelye irányítószáma:
Neme: Nő   Férfi
Milyen területen dolgozik?
 

E-mail cím:Archív

November eleji programjaink
Parti Nagy Lajos: Félszép - Kötetbemutató beszélgetés
Helyszín: Kortárs Művészeti Intézet - Dunaújváros (Vasmű út 12.)
Időpont: 2021.11.02. 17 óra
A belépés díjtalan!

A Kálvin János Református Gimnázium és Általános Iskola valamint a Kortárs Művészeti Intézet szeretettel meghívja Önt Parti Nagy Lajos Félszép című kötetének bemutatására.
Az Utószó irodalmi antológia novemberi eseményén a Kossuth-díjas íróval Gyöngyössy Csaba beszélget.

„Félszép? Vagy tán egészen az? A szerző maga válogatta kötetbe 1995 és 2018 között különböző lapokban megjelent írásait. Rövidprózák, tárcák, naplócédulák, publicisztikák váltakoznak gazdagon a Félszép oldalain, melynek elsődleges szövegszervező elve az idő.
Éves bontás szerint olvashatunk köz- és magánérzet éppen aktuális viszonyairól, láthatjuk, a fikció terepasztalán hogyan születnek meg a beszélő nevű és nyelvünkben élő Parti Nagy-karakterek, hogyan talál rá egy-egy figurára, hogyan vált regisztert és hogyan tömörít össze világokat zsebkendőnyi területen. Ez a hely pillanatnyi hazánk: ahol játszunk, és ahol figyelünk egymásra. Így lesz a Félszép emlékeket és élményeket magába gyűjtő palackposta, közös, nem visszaváltható negyedszázadunkról” (Libri)


A fekete és a fehér színei a tér vonzásában – Bánkövi Gyula szerzői estje
Helyszín: Kortárs Művészeti Intézet - Dunaújváros (Vasmű út 12.)
Időpont: 2021. november 5. 19:00
A belépés díjtalan!

Közreműködik a Somogyi Vonósnégyes

Bánkövi Gyula, Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, zenei szerkesztő 1966. július 22-én született Dunaújvárosban. A művészettel való ismerkedést hat évesen kezdte – balettozni, zongorázni, majd fagottozni tanult. Zeneszerzés tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneakadémián végezte el, majd ugyanitt zenei rendezést és szerkesztést tanult.
Mindenféle hangszerösszeállítás érdekli: komponál nagyzenekarra, kamarazenekarra, gyermek- és vegyeskarra, fúvós-, ütőegyüttesre éppúgy, mint szóló hangszerekre. Szívesen keveri az elektroakusztika adta különleges lehetőségeket, hagyományos hangszerek tipikusan XX. századi játékmódjaival.

Műsoron:
La porte de l'enfer (A pokol kapuja) - hangfreskó Auguste Rodin azonos című szoborkompozíciója nyomán (2003)
White Angels (Fehér angyalok) (2016)
Les fleuves de l'obscurité (A sötétség folyói) - hangfantázia Dante Isteni színjátéka és a görög mitológia alvilági folyói, vizei nyomán (2008)

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza

Hírlevél archívum

1%

2024. februárelőző hónapkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
5.1234
6.567891011
7.12131415161718
8.19202122232425
9.26272829