magyarenglish könyvjelzőnekcím : H-2400 Dunaújváros, Vasmű út 12. | telefon/fax: +36 25 412 220 | mobil: +36 20 801 3316 | e-mail: info@ica-d.hu
Facebook Youtube Twitter Google+ RSS
Keresés
NYITVA TARTÁS JEGY HÍRLEVÉL

Hírlevél

Fel- és leiratkozás

Kedves Látogató!

Az alábbi kérdésekre NEM KÖTELEZŐ válaszolnia. Ha nem válaszol, akkor csak az e-mail címét adja meg az oldal alján, majd kattintson a „feliratkozás” gombra.

Amennyiben viszont válaszol, azzal elősegíti, hogy tevékenységünket és a hírlevél tartalmát minél jobban összehangolhassuk az Ön – a közönségünk – igényeivel. Együttműködését köszönjük.


Miről szeretne hírlevelet kapni?
Születési éve:
Lakóhelye irányítószáma:
Neme: Nő   Férfi
Milyen területen dolgozik?
 

E-mail cím:



Archív

Júniusi kiállításunk: Lebegő ellenállások ─ Móder Rezső kiállítása




Helyszín: Kortárs Művészeti Intézet - Dunaújváros (Vasmű út 12.)
Megnyitó: 2021.06.11., péntek 18 óra
Megnyitja: Kozák Csaba művészeti író

A Kortárs Művészeti Intézet nagyszabású retrospektív kiállítást rendez Móder Rezső Munkácsy-díjas képzőművész munkáiból. A közelgő tárlat nem csak izgalmas keresztmetszetet ad a művész életművéből, de Dunaújváros fennállásának hetvenéves jubileumára is reflektál, hiszen Móder Rezső életművének formálódásában meghatározó szerepet játszott egy fizikai, szellemi- és lélektani szempontból egyaránt Dunaújvároshoz köthető forráskincs.

„A vas, a vasgyár, Dunapentele, Sztálinváros, Dunaújváros öröksége is átitatja ezt a Móder-féle összművészetet, amelynek mélyén archaikus indíttatások rejtőznek, s amelyet a modern technika vívmányai is inspirálnak….Bartók Béla és Kodály Zoltán vasgyári üzemlátogatása …valószínűleg csak a játékos fantázia szüleménye lehet, ám az ősi elemeket hordozó munkadal nagyon is élő eleme a XX. századi zeneszerzőink munkásságának. És van itt még egy megfoghatatlan, különös tényező, elem, dimenzió; az idő. Móder Rezső időtengelyeket követ és teremt, épít, lázas igyekezettel próbálja megragadni a meg nem ragadhatót; konstrukciói a folytonos elmúlás elleni reménytelen küzdelem emlékművei. …” (Wehner Tibor)

Móder Rezső Dunaújváros képzőművészeti életének emblematikus alakja; aki művei létrehozása, egy gazdag és koherens művészi pálya beteljesítése mellett évtizedeken át napjainkig aktív, kiemelkedő szerepet vállalt a városban élő fiatalok vizuális nevelésében, a kortárs képzőművészet és kultúra megismertetésében és népszerűsítésében. Móder Rezső átfogó egyéni kiállítása mindezek mellett azért is figyelemre méltó esemény, mert a bemutatón első alkalommal találkozhat a közönség a művész utóbbi években készült, új munkáival.

Az eseményen való részvétel védettségi igazolványhoz kötött, a maszk viselése továbbra is ajánlott. Programunkra a belépés díjtalan!

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap
Külön köszönet: Ordas István, Szabó Ferenc

Hírlevél archívum

1%

2024. márciuselőző hónapkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
9.123
10.45678910
11.11121314151617
12.18192021222324
13.25262728293031