magyarenglish könyvjelzőnekcím : H-2400 Dunaújváros, Vasmű út 12. | telefon/fax: +36 25 412 220 | mobil: +36 20 801 3316 | e-mail: info@ica-d.hu
Facebook Youtube Twitter Google+ RSS
Keresés
NYITVA TARTÁS JEGY HÍRLEVÉL

Hírlevél

Fel- és leiratkozás

Kedves Látogató!

Az alábbi kérdésekre NEM KÖTELEZŐ válaszolnia. Ha nem válaszol, akkor csak az e-mail címét adja meg az oldal alján, majd kattintson a „feliratkozás” gombra.

Amennyiben viszont válaszol, azzal elősegíti, hogy tevékenységünket és a hírlevél tartalmát minél jobban összehangolhassuk az Ön – a közönségünk – igényeivel. Együttműködését köszönjük.


Miről szeretne hírlevelet kapni?
Születési éve:
Lakóhelye irányítószáma:
Neme: Nő   Férfi
Milyen területen dolgozik?
 

E-mail cím:Archív

Belátások – Finisszázs: díjátadó és performansz2020. szeptember negyedikén, péntek este, aktuális kiállításunk zárónapján szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
Helyszín: Kortárs Művészeti Intézet - Dunaújváros (Vasmű út 12.)
A belépés díjtalan!

Programjaink:

18:00 A Belátások című kiállításon köszöntőt mond Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere
A díjakat átadják: Pintér Tamás Dunaújváros polgármestere és Bokor Zsuzsanna, a Dunaújvárosi Művészetért Alapítvány titkára

18:30 Majdnem tökéletes - Jobbágy Bernadett és Kiss Rebeka Petra performansza

Végéhez közeledik a város kulturális életének egyik fontos, kétévente megrendezésre kerülő seregszemléje a Kortárs Művészeti Intézetben. Mind az alkotók, mind a közönség számára rangos eseményről van szó, mely alkalmat ad az új munkákkal való találkozásra, a generációk által adott jeladások befogadására, az egyéni teljesítmények és a művészközösség állapotának feltérképezésére. A helyi kultúránk egyik meghatározó forráskincse bomlik ilyenkor ki a szemünk előtt, sajátos kortüneteket, helyzetképet is állítva elénk. A dunaújvárosi képző- és iparművészek munkáiból válogató nagyszabású csoportos tárlat hagyománya 1966 nyaráig vezethető vissza, amikor a városban élő és alkotó művészek első ízben mutatták be munkáikat a Kiállítási Teremben, mely aztán évről évre, fokozatosan vált a város művészeti életének központjává. A dunaújvárosi kollektív tárlat hagyománya az ezredforduló után húsz évvel is töretlen; krónikája attól is különleges, hogy a tárlat helyszínéül szolgáló kiállítótér az évtizedek során mindvégig az Uitz Terem maradt, csupán intézményi hovatartozása, elnevezése változott az idők során.

A szokásokhoz híven 2020-ban is egy háromtagú szakmai zsűri döntött a tárlat díjazottjairól: Huth Júliusz művészettörténész, Pilinger Erzsébet művészettörténész, a Knoll Galéria vezetője, Sárai Vanda művészeti író, független kurátor. A díjakat a kiállítás záróeseményén, 2020. szeptember 4-én pénteken 18 órakor Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere és Bokor Zsuzsanna, a  Dunaújvárosi Művészetért Alapítvány titkára adják át. A finisszázson nem csak a kiállítás anyaga nyújt izgalmas kulturális élményt, hanem a Majdnem tökéletes című performansz is, mely 18:30-kor kezdődik, Jobbágy Bernadett és Kiss Rebeka Petra előadásában. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Hírlevél archívum

1%

2022. szeptemberelőző hónapkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
35.1234
36.567891011
37.12131415161718
38.19202122232425
39.2627282930