magyarenglish könyvjelzőnekcím : H-2400 Dunaújváros, Vasmű út 12. | telefon/fax: +36 25 412 220 | mobil: +36 20 801 3316 | e-mail: info@ica-d.hu
Facebook Youtube Twitter Google+ RSS
Keresés
NYITVA TARTÁS JEGY HÍRLEVÉL

Hírlevél

Fel- és leiratkozás

Kedves Látogató!

Az alábbi kérdésekre NEM KÖTELEZŐ válaszolnia. Ha nem válaszol, akkor csak az e-mail címét adja meg az oldal alján, majd kattintson a „feliratkozás” gombra.

Amennyiben viszont válaszol, azzal elősegíti, hogy tevékenységünket és a hírlevél tartalmát minél jobban összehangolhassuk az Ön – a közönségünk – igényeivel. Együttműködését köszönjük.


Miről szeretne hírlevelet kapni?
Születési éve:
Lakóhelye irányítószáma:
Neme: Nő   Férfi
Milyen területen dolgozik?
 

E-mail cím:Archív

Aktuális programjaink


 

 

Daliborek fajtiszta világa

 

2019. február 6. szerda 18 óra

Helyszín: Kortárs Művészeti Intézet - Dunaújváros (Vasmű út 12.)

 

 

Dokumentumfilmes programsorozatunk februári állomása egy cseh alkotás, Vít Klusák rendezésében: Daliborek fajtiszta világaAz ipari festéssel foglalkozó főhős lassan már a negyvenet tapossa, de még mindig az anyjával él együtt. Utálja a munkáját, a zsidókat, a cigányokat, a bevándorlókat, a homoszexuálisokat, valamint Angela Merkelt, a pókokat és a fogorvosokat. Viszont imádja Hitlert, a Facebookot, illetve a PlayStationét. Mivel rendes párkapcsolata egyelőre nincsen, szabadidejében amatőr horrort forgat, és dühös dalokat ír. Visszafogott neonáciként eddig még senkinek sem ártott, de mélyen gyűlöli még a saját életét is, és nem tudja, hogyan változtasson rajta. Egy maróan abszurd, egyben tragikomikus film arról, hogy mit gondolnak a „jóravaló átlagemberek” a világról.

 

Támogatók: Central European Initiative, Visegrad Fund, Modern Művészetért Közalapítvány 

 

 

 

 D-terv - Tárlatvezetés

 

2019. február 9. szombat 17 óra 

Helyszín: Kortárs Művészeti Intézet - Dunaújváros (Vasmű út 12.)

 

A "D-terv" - a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója kiállításán Deák Nóra és Zsinka Gabriella, az ICA-D vezetői tartanak tárlatvezetést 2019. február 9-én, szombaton 17 órától. Az FFS és az ICA-D együttműködésének köszönhetően kilenc fiatal fotóművész - A Fehér Vera, Fromm Balázs, Kiss Richárd, Lázár Dóri, Martinkó Márk, Nagy Tibor, Németh Domonkos Tamás, Pólya Zsombor, Regős Benedek - alkotásai nyújtanak sajátos keresztmetszetet Dunaújvárosról. A „D-terv”: pillantás egy városra, annak múltjára, jelenére, jövőjére. Letapogatás, kutatás, újratervezés. A város jeleinek, képeinek, hangjainak olvasása, nyomhagyás, séta. Egy különleges, relatíve „új”, az 1950-es években szinte a semmiből, egy ideológiából felhúzott város, vagy inkább utópia létmódjának, jeleinek körüljárása. Fejlesztések és variációk egy motívumra, kimozdítások, újraírások, élvezetek. Egy másik topográfia.

A „D-terv” a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója több, mint fél éves projektjének, kutatásának végeredményeképp jött létre.

 

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója, Modern Művészetért Közalapítvány

 

Programjainkra a belépés díjtalan! 


 

Hírlevél archívum2020. márciuselőző hónapkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
9.1
10.2345678
11.9101112131415
12.16171819202122
13.23242526272829
14.3031