magyarenglish könyvjelzőnekcím : H-2400 Dunaújváros, Vasmű út 12. | telefon/fax: +36 25 412 220 | mobil: +36 20 801 3316 | e-mail: info@ica-d.hu
Facebook Youtube Twitter Google+ RSS
Keresés
NYITVA TARTÁS JEGY HÍRLEVÉL

Hírlevél

Fel- és leiratkozás

Kedves Látogató!

Az alábbi kérdésekre NEM KÖTELEZŐ válaszolnia. Ha nem válaszol, akkor csak az e-mail címét adja meg az oldal alján, majd kattintson a „feliratkozás” gombra.

Amennyiben viszont válaszol, azzal elősegíti, hogy tevékenységünket és a hírlevél tartalmát minél jobban összehangolhassuk az Ön – a közönségünk – igényeivel. Együttműködését köszönjük.


Miről szeretne hírlevelet kapni?
Születési éve:
Lakóhelye irányítószáma:
Neme: Nő   Férfi
Milyen területen dolgozik?
 

E-mail cím:



Archív

Októberi programjaink


 

 Szeretettel várjuk októberi programjainkra!

 Csákány István és Robert Olawuyi A holnap helye című kiállítását a nagy érdeklődésre való tekintettel 2018. november 17-éig meghosszabítjuk!

Beszélgetés/Életjel – Válogatás az ICA-D gyűjteményéből 

2018. október 8. hétfő 19 óra

Helyszín: Art Quarter Budapest, Project Space

1222 Budapest, Nagytétényi út 48-50. www.aqb.hu

 

Az Életjel – Válogatás a Kortárs Művészeti Intézet-Dunaújváros gyűjteményéből című kiállítás kapcsán Deák Nóra, az ICA-D jelenlegi vezetője és Petrányi Zsolt, volt igazgató, az MNG Jelenkori Gyűjteményének vezetője mesél a dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézet megalakulásáról, fennmaradásának nehézségeiről, mérföldkőnek számító eseményeiről. Archív felvételek és izgalmas sztorik segítségével betekintést adnak az intézet nagy pillanataiba és a gyűjtemény alakításának folyamatába.

A beszélgetés az emlékidézés mellett fontos kérdéseket is felvet a vidéki kiállító intézmények helyzetéről, a nonprofit és forprofit szereplők együttműködésének kiaknázatlan lehetőségeiről és olyan finanszírozási problémákról, melyek a kortárs magyar képzőművészeti színtér megannyi képviselőjét érintik.

Kiállító művészek: Ádám Zoltán, Braun András, Brückner János, Csákány István, Csáky Marianne, Eperjesi Ágnes, Gémes Péter, Gerber Pál, Gerhes Gábor, Fehér Márta, Horváth Tibor, Kaszás Tamás, Kovách Gergő, Lovas Ilona, Nemes Csaba, Ravasz András, Katarina Sevic, Szalay Péter, Société Realiste, St. Auby Tamás, Szűcs Attila, Tarr Hajnalka, Várnagy Tibor, Várnai Gyula, Vincze Ottó

 

 

Árnyjáték – workshop gyerekeknek

2018. október 13. szombat 10 óra

Helyszín: Kortárs Művészeti Intézet – Dunaújváros http://www.ica-d.hu/

Kreatív foglalkozás A holnap helye című kiállításunkhoz kapcsolódóan Csobánczi Patricia és Várnai Gyula vezetésével

Belépő: 500 Ft

Jelentkezni az icadunaujvaros@gmail.com email címen lehet. 

 

KineDok filmklub

Reményvasút (2015)

2018. október 17. szerda 18 óra

Helyszín: Kortárs Művészeti Intézet – Dunaújváros http://www.ica-d.hu/

 

Trencsényi Klára dokumentumfilmjének főszereplői olyan kiskamaszok, akik szerint a legjobb dolog a világon a Hűvösvölgy és Széchenyi-hegy között zakatoló Gyermekvasúton szolgálni. A vasútmániás Gergő és a tizenegyedik kerületi ikerpár, Viktor és Kármen mind nehéz, hátrányos helyzetű kiskamaszok. Az ő sorsuk alakulásának követésével egy olyan világba nyerhetünk bepillantást, ahová amúgy nincs bejárásunk: 10–14 éves gyerekek osztják meg velünk örömeiket, gondjaikat, miközben a külső szemlélő csak a fegyelmezetten menetelő kis felnőttet látja bennük, aki vonatot meneszt, jegyet kezel, tiszteleg. Végigkövethetjük, ahogy ezek a gyerekek a felelősségteljes munka és a családi gondok, kamaszkori bájos bizonytalanságok és indulatok között valódi felnőtté érnek. A film arra keresi a választ, hogy a mai anyagi és érzelmi nehézségekkel küzdő kamaszok miért találnak menedéket ebben a múlt történelmét hordozó, ám hiánypótlóan szeretetteljes és biztonságot adó intézményben

Rendező: Trencsényi Klára

 Díjak:Golden Dove - Next Masters Competition, DOK Leipzig 2015

ZagrebDOX - Special Mention 2016

 



 

Hírlevél archívum

1%

2019. júliuselőző hónapkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
27.1234567
28.891011121314
29.15161718192021
30.22232425262728
31.293031