magyarenglish könyvjelzőnekcím : H-2400 Dunaújváros, Vasmű út 12. | telefon/fax: +36 25 412 220 | mobil: +36 20 801 3316 | e-mail: info@ica-d.hu
Facebook Youtube Twitter Google+ RSS
Keresés
NYITVA TARTÁS JEGY HÍRLEVÉL

Hírlevél

Fel- és leiratkozás

Kedves Látogató!

Az alábbi kérdésekre NEM KÖTELEZŐ válaszolnia. Ha nem válaszol, akkor csak az e-mail címét adja meg az oldal alján, majd kattintson a „feliratkozás” gombra.

Amennyiben viszont válaszol, azzal elősegíti, hogy tevékenységünket és a hírlevél tartalmát minél jobban összehangolhassuk az Ön – a közönségünk – igényeivel. Együttműködését köszönjük.


Miről szeretne hírlevelet kapni?
Születési éve:
Lakóhelye irányítószáma:
Neme: Nő   Férfi
Milyen területen dolgozik?
 

E-mail cím:Aktuális hírlevél

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA az ICA-D-ben!
Kortárs Művészeti Intézet - Dunaújváros (Vasmű út 12.)

Ismét MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA az ICA-D-ben! 2024. június 22-én, szombaton délutántól éjszakába nyúlóan izgalmas, elgondolkodtató programokkal várunk minden kedves érdeklődőt!

PROGRAMJAINK:

16:00- 18:00
ITT ÉLÜNK – Kreatív foglalkozások kicsiknek és nagyoknak: közösségi kollázs készítése, kavicsfestés az ÚjPart Dunaújvárosi Képző- és Iparművészek Egyesületének rendezésében.

18:00 – 21:00
Kiállításmegnyitó: NEMES FERENC – ÉKEZETEK

Nemes Ferenc (1949, Dunaföldvár) a Duna-menti térség, illetve szűkebb régiónk képzőművészeti színterének figyelemre méltó alakja, aki évtizedek óta rendszeresen szerepel a térség kollektív tárlatain, alkotótelepein, hazai-és külföldi seregszemléken. Tagja a Magyar Szobrász Társaságnak valamint a Rend-Rendszer Csoportnak, utóbbival 1980-tól napjainkig rendszeresen jelentkezik kiállításokkal. Művei számos hazai és nemzetközi magán- és közgyűjteményben – köztük például a Magyar Nemzeti Galériában, a Paksi Városi Múzeumban, a győri Városi Művészeti Múzeumban – megtalálhatóak. Köztéri műveivel a Nagyatádi Szoborparkban és a Baracsi Szoborparkban találkozhatunk. Munkásságát számos alkotói díj mellett városunk 2013-ban Pro Cultura Intercisae díjjal ismerte el.
A Kortárs Művészeti Intézetben megvalósuló, átfogó egyéni kiállítása nem pusztán retrospektív igényeknek megfelelő, hiánypótló tárlat, hanem egy hosszabb távon megvalósuló művészettörténeti feldolgozó munka részeként, az életmű kurrens pozicionálása okán is téttel bíró vállalás, amely mediálisan sokszínű és izgalmas keresztmetszetet ad a művész életművéből, rámutatva arra is, hogy Nemes Ferenc munkássága művészeti jelentőségében messze túlmutat, túllép e régió határain.
 
Megnyitja: Fábián László művészeti író
A megnyitón közreműködik: Agárdi Kovács Attila képzőművész, Szabó eszkép Szabolcs költő
Rendezők: Heritesz Gábor Munkácsy-díjas szobrászművész, Fábián Zoltán festőművész, Gyöngyössy Csaba az ICA-D közalapítványának elnöke

 
21:00
NEM HALOK MEG (2023) – KineDok – Szabad szemmel filmklub vetítése beszélgetéssel.
16 éven felülieknek!
 
Einspach Gábor sikeres galerista és kortárs műgyűjtő, a budapesti művészeti világ egyik meghatározó szereplője. Amikor megtudja, hogy hasnyálmirigyrákban szenved, nem omlik össze. A betegségben nem a tragédiát látja, hanem a lehetőséget a teljes újrakezdésre. Miközben folytatja a fizikailag őt egyre jobban igénybe vevő kezeléseket, megpróbálja újraértelmezni a saját életét, valódi céljait, és a gyerekeivel, valamint a teljes környezetével való kapcsolatot.

Rendező: Dér Asia

 
A Múzeumok Éjszakája rendezvényei ingyenesen látogathatók!

Hírlevél archívum

1%

2024. júniuselőző hónapkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
22.12
23.3456789
24.10111213141516
25.17181920212223
26.24252627282930