magyarenglish könyvjelzőnekcím : H-2400 Dunaújváros, Vasmű út 12. | telefon/fax: +36 25 412 220 | mobil: +36 20 801 3316 | e-mail: info@ica-d.hu
Facebook Youtube Twitter Google+ RSS
Keresés
NYITVA TARTÁS JEGY HÍRLEVÉL

Újvárosi folklór divatpályázat és workshop - Felhívás

Újvárosi folklór divatpályázat és workshop - Felhívás

Esemény | 2021. október 14-26.

Divatpályázatot hirdet a Kortárs Művészeti Intézet felnőttek és középiskolás diákok számára. Egyéni és csoportos formában is várjuk a tervezni, alkotni, újrahasznosítani vágyó dunaújvárosiak jelentkezését, arra a több héten át zajló kortárs divat-projektre, mely felejthetetlen élményeket és nagyszabású divatbemutatót tartogat.

ÚJVÁROSI FOLKLÓR
Divatpályázat, workshop és divatbemutató


Csapatunk tagjai heti rendszerességgel kreatív közösségi műhelymunkán vesznek részt, mely során divattervezőkkel és művészekkel is megismerkedhetnek. A projekt első etapja az inspirálódás, az ötletbörze időszaka, melynek eredményeként megszületnek azok az öltözék-, textil- és egyéb tervek, amelyeket a workshopokon lépésről-lépésre megvalósítunk, szakemberek, művészek segítségével. Végül, a folyamat hajrájában a divatbemutató előkészületein dolgozik majd a csapat. A nagyszabású divatshow-n debütáló Újvárosi folklór kollekciót a hazai divatszakma képviselőiből álló zsűri értékeli és díjazza majd. A divatbemutató sikeréhez városunk fodrászai, sminkesei és tanítványaik is hozzájárulhatnak. A helyi közösség építésére, kreatív erőinek kiaknázására törekvő részvételi projekthez a modellek kiválasztása is városi jelentkezőkből történik.
A városi esztétikára, motívumkincsre, életérzésre, a dunaújvárosi csoportidentitás vizuális és szimbolikus vonásainak kutatására, kibontására vállalkozó pályázat- és workshop keretében megvalósuló művek közös alapvonása egyfajta „dunaújvárosi folklór” kifejeződése, legyen szó a hétköznapok praktikus és népszerű vászontáskáin megjelenő egyedi mintákról, vagy éppen egy divatshow exkluzív és lenyűgöző látvánnyal bíró, komplex öltözékeiről, valamennyi pályamunka a dunaújvárosi forráskincsből merít. Vállalkozó szellemű tervezőink inspirálódhatnak a Duna-part természeti és a város épített szépségeiből, ipari környezetünkből és annak nyersanyagaiból, köztéri szobraink, építészeti tagozataink, műalkotásaink figura- és mintavariációiból.

Tervezz és alkoss velünk! Jelentkezz Te is 2021. október 26.-ig, az icadunaujvaros@gmail.com email címen, vagy személyesen a Kortárs Művészeti Intézetben (2400 Dunaújváros, Vasmű út 12.), hétfőtől szombatig naponta 10-től 18 óráig. A részvétel ingyenes, a pályaművek alapanyagait, a technikai és szakmai hátteret az Intézet biztosítja.

Együttműködő partnerünk:
Dunai Mémgyár
Támogatóink: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza
Médiatámogatóink: DSTV, Dunaújváros Online, Dunaújváros Hetilap
Fotó: Éli Irian, Moschino

Galériák

1%

2022. februárelőző hónapkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
5.123456
6.78910111213
7.14151617181920
8.21222324252627
9.28