magyarenglish könyvjelzőnekcím : H-2400 Dunaújváros, Vasmű út 12. | telefon/fax: +36 25 412 220 | mobil: +36 20 801 3316 | e-mail: info@ica-d.hu
Facebook Youtube Twitter Google+ RSS
Keresés
NYITVA TARTÁS JEGY HÍRLEVÉL

Ablak–Zsiráf

Ablak–Zsiráf

Esemény | 2018. december 7-14. 16:00 - 19:00

A család évében, a család jegyében az ÚJPART Egyesület nyolc napon át lehetőséget nyújt a gyerekeknek és felnőtteknek, hogy megtudjuk, kik vagyunk és kikhez tartozunk.

Helyszín: Kortárs Művészeti Intézet - Dunaújváros (Vasmű út 12.)
Időpont: 2018. december 7-14., péntektől péntekig, naponta 16-tól 19 óráig

A részvétel díjtalan! 

A kezdő napon, december 7-én Vachter János egy egyszerű fotós technika megismertetésével teszi lehetővé, hogy különleges családi- vagy önarcképeket készíthessünk, míg Várnai Gyula szörny-játékgyára a félelmeink leküzdésében segít. Szombaton Hegyi Béla és Reiner Gyula vezetésével árnyjáték jelenik meg arról, ahogy családból jövünk, családba megyünk, eredünk és feledünk – papír, olló és számítógép felhasználásával. Vasárnap fotós dzsembori Feltóti Sándor és Vachter János ceremóniamesterekkel. December 10-én hétfőn ragasztás, rajzolás, satírozás áttetsző fóliára Kiss Anna segítségével, hogy az örökölhető vonások hasonlóságai és különbözőségei átvilágíthatók legyenek. Kedden a klasszikus animációs technikák bemutatásakor újra a kézügyességé és a számítógépé a főszerep, no meg persze a családunké, valamint Fekti Balázsé és Páhi Péteré. Szerdán – a Karácsonyi időszak apropóján – modern rituálékhoz használatos maszkok és egyéb szertartási eszközök készülnek Várnai Ágnessel. A tárgyakat magunkhoz, az öltözeteket magunkra véve az általuk kitalált hiedelmeket árnyjátékként eleveníthetjük meg. Csütörtökön délután 4-től Ijjas Bernadett pszichológus Kiss Dénes rendőr őrnagy közreműködésével a család fény- és árnyoldalairól beszél, klasszikus meséket vetít, majd ezt követően művészetterápiás foglalkozást tart. Végül, december 14-én nem kukoricázunk – illetve mégis: Medvegy Zsuzsanna bebizonyítja, hogy a család konyhájában ma is sokféleképpen és gazdaságosan használható fel a kukorica szemes, darált és őrölt formában is. Készül tengerisaláta, szárnyaló törökbúza-mamaliga, málépuding, sőt, még atole is.

Napi bontás:
- december 7., péntek:
Vachter János fotográfus: A fény nyomában (fotogramkészítés)
Várnai Gyula képzőművész: Szörny-játékgyár

- december 8., szombat:
Hegyi Béla grafikus, Reiner Gyula keramikus: Családból jövök, családba megyek (árnyjáték-készítés; közreműködik: 3T)

- december 9., vasárnap:
Feltóti Sándor és Vachter János fotográfusok: Fotós dzsembori


- december 10., hétfő:
Kiss Anna festőművész: Örökölhető vonások (rajzolás, satírozás, ragasztás fóliára)

- december 11., kedd:
Fekti Balázs animátor, Páhi Péter képzőművész: Mit csinálunk minálunk? (klasszikus animációs technikák - stop motion, homokanimáció, pixiláció stb. - bemutatása)

- december 12., szerda: Várnai Ágnes divattervező: Modern rituálé alkotóműhely (maszkok és egyéb szertartási eszközök készítése; közreműködik: Várnai Gyula; videóelőzetes itt!)

- december 13., csütörtök: Ijjas Bernadett pszichológus: Árnyoldalak (vetítéssel egybekötött előadás és művészetterápiás foglalkozás; közreműködik: Kiss Dénes rendőr őrnagy)


- december 14., péntek: Medvegy Zsuzsanna gasztroARTista: ÚJPARTOS kukoricázó gasztroART projekt (közben kaleidoszkóp-varázslat)

 

Támogatók: Dunaújváros MJV Önkormányzata, Dunapack Kft., Modern Művészetért Közalapítvány

1%

2019. októberelőző hónapkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
40.123456
41.78910111213
42.14151617181920
43.21222324252627
44.28293031