magyarenglish könyvjelzőnekcím : H-2400 Dunaújváros, Vasmű út 12. | telefon/fax: +36 25 412 220 | mobil: +36 20 801 3316 | e-mail: info@ica-d.hu
Facebook Youtube Twitter Google+ RSS
Keresés
NYITVA TARTÁS JEGY HÍRLEVÉL

A kultúra városa - fotópályázat

A kultúra városa - fotópályázat

Esemény | 2011. május 24. - június 18. 12:00 - 18:00

Az ICA-D meghirdeti első fotópályázatát A kultúra városa címmel, öt kategóriában. Korhatár, előképezettség és lakóhely megkötése nélkül BÁRKI pályázhat, akit érdekel Dunaújváros kultúrája, a város és a kultúra viszonya, a kultúra jelene és jövője.

A KULTÚRA VÁROSA - FOTÓPÁLYÁZAT

A Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) meghirdeti első fotópályázatát
A kultúra városa címmel.

Előljáróban tekintse meg a következő cikkeket:
A kultúra városa - Fotópályázat Dunaújvárosban - kultura.hu
A kultúra városa: gyűlnek szépen - Dunaújváros Online
és a pályázat facebook oldalát!

Pályázni a következő kategóriákban és médiumokban lehet:

1. Dunaújváros kultúráját, kulturális életét bemutató fotók. A fotók digitálisak legyenek, .jpg formátumúak. Frissen és régebben készült képek is beadhatók. A régi lenagyított képeket újrafotózva, a fent megadott digitális formátumban kérjük beadni. A téma a KULTÚRA témakörön belül... szabadon választott: lehet bármilyen esemény, műalkotás, városi táj, ipari műemlék, helyi építészeti sajátosság, helyi kulturális különlegesség, épület, stb.

2. Dunaújváros köztéri szobrai: ebben a kategóriában bármely dunaújvárosi köztéri szoborról készült felvételeket várunk.

3. A „galambos” szobor. Ki ne emlékezne a valaha a Városháza mögötti parkban állt galambos szoborra (Kiss István: Felszabadulási emlékmű, 1975). A szobrot a kilencvenes években elbontották, ugyanis balesetveszélyessé vált (jelenleg az Intercisa Múzeumban van). Olyan digitális vagy hagyományos fotókat várunk, amelyek segítségével ezt a művet felidézhetjük.

4. „A jövő kultúrája – a kultúra jövője Dunaújvárosban” című kategóriában olyan pályaműveket várunk, amelyek azt mutatják be, hogy milyen lesz, illetve a pályázó milyennek szeretné látni a város kultúráját a közeli vagy a távolabbi jövőben. Ebben a kategóriában nem csak fotókkal lehet nevezni: digitális fotómontázst, számítógépes grafikát, digitális videókat, sőt, szövegeket is elfogadunk. Bármit, amit a pályázó digitálisan valósít meg.

5. „Dunaújváros a színes város" – a város legszebb arcát bemutató képeket várjuk.

A pályázók köre:

korhatár, előképezettség és lakóhely megkötése nélkül BÁRKI pályázhat, akit érdekel Dunaújváros kultúrája, a város és a kultúra viszonya, a kultúra jelene és jövője.

A pályázatok beadásának határideje és módja:

a pályaművek 2011. június 15-ig a "Dunaújváros - A kultúra városa" facebook oldal üzenőfalára tölthetők fel (vagy az icadunaujvaros@gmail.com e-mail címre - tárgy: „A kultúra városa” - várjuk őket).

A pályázónak a nevét, az életkorát és az e-mail címét szükséges megadnia.

Mindhárom kategóriában az első három helyezettet díjazzuk.

A díjnyertes művek felkerülnek az ICA-D weboldalára is valamint (a nyertes beleegyezésével) részt vesznek a város kultúráját népszerűsítő projektekben.

Eredményhirdetés és díjátadó ünnepség:

A Múzeumok éjszakáján, 2011. június 18-án 20.00 órakor a Kortárs Művészeti Intézet előtti füves területen. Az est során a beérkezett pályaműveket a pengefalra vetítjük.

Médiatámogató: Dunaújváros Online

1%

2019. márciuselőző hónapkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
9.123
10.45678910
11.11121314151617
12.18192021222324
13.25262728293031