magyarenglish könyvjelzőnekcím : H-2400 Dunaújváros, Vasmű út 12. | telefon/fax: +36 25 412 220 | mobil: +36 20 801 3316 | e-mail: info@ica-d.hu
Facebook Youtube Twitter Google+ RSS
Keresés
NYITVA TARTÁS JEGY HÍRLEVÉL

Az ICA-D és a Szépművészeti Múzeum együttműködése

Az ICA-D és a Szépművészeti Múzeum együttműködése

Esemény | 2011. február 3. 10:00

A két intézmény közti hosszú távú együttműködésről tartott sajtótájékoztatót csütörtökön a Szépművészeti Múzeum és a Kortárs Művészeti Intézet – Dunaújváros (ICA-D). A több területet érintő szakmai kooperáció elsősorban a dunaújvárosi intézményben zajló munkát segíti, az együttműködés első állomásaként a Szépművészeti Múzeum gyűjteményében szereplő műtárgyak – többek között a Budapesten most látható Hervé 100 (Lucien Hervé műveit tartalmazó) kiállítás anyaga – vendégszerepelnek majd Dunaújvárosban.

A Kortárs Művészeti Intézet 2011.02.03-án Dr. Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, Deák Nóra, az ICA-D igazgatója és Dr. Szoboszlai János, az ICA-D művészeti vezetője részvételével sajtótájékoztatót tartott a két intézmény közti hosszú távú együttműködésről.

A több területet érintő szakmai kooperáció elsősorban a dunaújvárosi intézményben zajló munkát segíti, az együttműködés első állomásaként a Szépművészeti Múzeum gyűjteményében szereplő műtárgyak – többek között a Budapesten most látható Hervé 100 (Lucien Hervé műveit tartalmazó) kiállítás anyaga – vendégszerepelnek majd Dunaújvárosban.

A Szépművészeti Múzeum bízik abban, hogy az együttműködéssel hozzájárulhat a nemrég strukturálisan átalakult és megújult Kortárs Művészeti Intézet hosszú távú és stabil működéséhez.

A két, látszólag különböző profilú intézményt  számos közös vonás közi össze: a Szépművészeti Múzeum és a Kortárs Művészeti Intézet is fontosnak tartja olyan kiállítások, szakmai programok bemutatását, amelyek a szélesebb közönség elérését célozzák, és mindkét intézmény folyamatos dialógusra törekszik a közönséggel és kutatja  a kommunikáció korszerű formáit.

Dr. Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, az Országmárka Tanács tagja, külön hangsúlyozta, hogy Dunaújváros, mint fiatal település számára a kortárs kultúra és művészet lehet egy erős városmárka felépítésének alapja. A Kortárs Művészeti Intézet – amely élen jár e kultúra létrehozásában és bemutatásában - eddigi tevékenysége és jövőképe alapján a Szépművészeti Múzeum számára természetes partnerként kínálkozik közös projektek létrehozására.

Az együttműködés nem csupán kiállítások szervezését és a műtárgyak vendégszerepeltetését érinti, hanem kitér a múzeumpedagógiai programokra, kutatási-, kiadói-, publikálási és konferencia tevékenységre is.

Dr. Szoboszlai János bemutatta az Intézet gyűjteményét dokumentáló új katalógust. Kiemelte, hogy az ICA-D gyűjteményének komoly művészettörténeti értéke van, mivel az elmúlt két évtized hazai művészeti tendenciáinak kulcsműveit tartalmazza.

Az együttműködés konkrét formáiról a jövőben honlapunkon folyamatosan tájékoztatást nyújtunk.

(fotó: Dunaújváros Online)

1%

2022. augusztuselőző hónapkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
31.1234567
32.891011121314
33.15161718192021
34.22232425262728
35.293031