magyarenglish könyvjelzőnekcím : H-2400 Dunaújváros, Vasmű út 12. | telefon/fax: +36 25 412 220 | mobil: +36 20 801 3316 | e-mail: info@ica-d.hu
Facebook Youtube Twitter Google+ RSS
Keresés
NYITVA TARTÁS JEGY HÍRLEVÉL

A HOLNAP MA VAN!

A HOLNAP MA VAN!

Kiállítás | 2014. május 16. - június 13.

Az ICA-D felkérésére a Chimera-Project egy kiállítást szervez a Kortárs Művészeti Intézet számára. A tárlat célja, hogy kijelöljön és szemléltessen olyan horgonypontokat, amik jellemzik és egyben meg is határozzák a Chimera-Project aktuális programját.

Adamkó Dávid, Koós Gábor, Kútvölgyi-Szabó Áron, Stano Masár és a Nemmivoltunk! Crew (Brückner János, Falvai Mátyás, Fillér Máté, Szabó Ottó, Tóth Márton Emil) kiállítása

Kortárs Művészeti Intézet – Dunaújváros
Megnyitó: 2014. május 16., péntek 18:00 

Kurátorok: Mittich Boglárka, Patrick Urwyler (Chimera-Project)
Konzulensek: Beke László, Gadó Flóra, Százados László

A kiállítás megtekinthető: 2014. június 13-ig, hétfőtől szombatig naponta 10-től 18 óráig. Vasárnapokon és Pünkösd hétfőn (június 9.) zárva.


A HOLNAP MA VAN!

A horgonypont kifejezés utal arra a jellemző szelekciós mechanizmusra, mely az emberi döntéshozatalt jellemzi. A lehorgonyzás egy pszichológiai heurisztika, ami nem csak az élet banális kérdéseit határozza meg, hanem a kiállításcsinálásnak is sajátja.
Minden kiállítás szelekciós eljárásában szerepet játszik a lehorgonyzás: a kipróbált, látott, olvasott, érvényesnek ítélt tematikák, meggyőző munkák, diskurzusok, ha nem is válnak mindent előreíró vonatkoztatási pontokká, de alapvetően befolyásolják a későbbi értékeléseinket.
A jelenlegi tárlat tudatos szervezőelve, hogy feltérképezzük, mik égtek be a retinánkba. A tárlat ebben az értelemben egyfajta állásfoglalás, egy pillanatkép arról, hogy kik/mik azok, akik/amik véleményünk szerint meghatározzák a holnap kortárs képzőművészetét.

Ennek a bemutatott művészeti pozíciók ugyanúgy részei, mint a kiállítás kimunkálásának módja.

A Chimera-Project szereti a sokszereplős megoldásokat. Ösztönöztük tehát, hogy az általunk felkért művészek a tárlat végső megkomponálásába, a munkák kiválasztásába, azok kontextualizálásába más szakmai szereplőket is vonjanak be. Az előkészületek különféle stádiumaiban Beke László, Gadó Flóra és Százados László működtek velünk együtt.
A művészeti együttműködések támogatása jegyében, a kiállítás részét képezi Stano Masár Relocated Spaces/Tate Modern Corner című munkájához kapcsolódóan a Chimera-Projectben lezajlott performance sorozat is, melyben különböző magyar művészek reagálnak Masár munkájára, spontán, egy-egy gesztusba sűrített mini performance-okat bemutatva.

A kiállítás így példázza a Chimera-Projectre jellemző diszkurzív gyakorlatot is.

A kiállításon bemutatásra kerülő művészek: Adamkó Dávid, Koós Gábor, Kútvölgyi-Szabó Áron, Stano Masár, Nemmivoltunk Crew. Stano Masár performance-ok keretében együttműködő művészek: Baglyas Erika, Cséfalvay András, Fillér Máté, Igor és Ivan Buharov, Horror Pista, Karácsonyi László, Kerekes Péter János, Kerekes Gábor, Nemmivoltunk Crew, Pacsika, Rudolf, Szabó Ádám, Szabó Eszter, Szász György, Szotyori László.

Mittich Boglárka, Patrick Urwyler
Chimera-Project

Galériák

A HOLNAP MA VAN! - megnyitó

A HOLNAP MA VAN! - megnyitó
A Chimera-Project dunaújvárosi kiállításának vernisszázsa

1%

2024. márciuselőző hónapkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
9.123
10.45678910
11.11121314151617
12.18192021222324
13.25262728293031