magyarenglish könyvjelzőnekcím : H-2400 Dunaújváros, Vasmű út 12. | telefon/fax: +36 25 412 220 | mobil: +36 20 801 3316 | e-mail: info@ica-d.hu
Facebook Youtube Twitter Google+ RSS
Keresés
NYITVA TARTÁS JEGY HÍRLEVÉL

Együttállás - Dunaújvárosi képző- és iparművészek tárlata

Együttállás - Dunaújvárosi képző- és iparművészek tárlata

Kiállítás | 2010. szeptember 10. - október 22. 18:00

A hagyományokhoz híven idén ismét megrendezésre kerül a Kortárs Művészeti Intézetben a kétévente esedékes Dunaújvároshoz kötődő képző- és iparművészek tárlata. Az ICA-D továbbra is fontos feladatának tartja, hogy a helyi kötődésű művészeknek folyamatos jelenlétet biztosítson.

kiállító művészek: Birkás István, Czékmán Csaba, Csertő Rita, Csiki Emese, Csikós Árpád, Éri Jenő, Farkas Éva Mária, Farkas Mihály János, Feltóti Sándor, Fischer József, Füredi Tamás, Gábor Imre, Gáspár Aladár, Gombos István, Hegyi Béla, Horváth Tibor, ifj. Koffán Károly, Ihász János, Jobbágy Bernadett, Kádár Tamás, Kaszás Tamás Tibor, Kelemen Marián Éva, Keserue Zsolt, Kiss Anna, Kiss Ervin Gábor, Kiss Miklós, Kovács Adél, Lipics Vilmos, Melkovics Tamás, Mészáros Edit, Moizer Zsuzsa, Móder Rezső, Móró Máté, Muka Viktória, Nemes Ferenc, Orbán Sándor, Páhi Péter, Páhi-Fekete Noémi, Pinke Csaba, Rajcsányi Artúr, ROHO (Rohonczi István), Rozsnyai Sándor, Szundi Gábor, Tábori Csaba, Vachter János, Várnai Gyula, Végh Abigél, Wisloczki Helga

megnyitó időpontja:                    2010. szeptember 10., péntek,  18.00
megnyitotta:                   dr. Szoboszlai János, a Kortárs Művészeti Intézet művészeti vezetője
megtekinthető volt:          2010. október 22-ig, 10.00-18.00 között

Átadott díjak:
Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának díja - KISS Miklós
Dunaújvárosi Művészetért Alapítvány díja - WISLOCZKI Helga
Újpart Egyesület díja - KASZÁS Tamás Tibor
Újpart Egyesület - Fiatal művész díja - MÓRÓ Máté
Hamburger Hungaria Kft. díja - MOIZER Zsuzsa
Négy magánszemély által alapított díj - TÁBORI Csaba

Idén is a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus által összehívott szakértői bizottság döntött a díjak odaítéléséről.

A hagyományokhoz híven idén ismét megrendezésre kerül a Kortárs Művészeti Intézetben a kétévente esedékes Dunaújvároshoz kötődő képző- és iparművészek tárlata. A kiállításra azok a profi művészek kerültek meghívásra, akik tagjai valamely országos szakmai szervezetnek, Újpart Egyesület tagok, illetve nappali tagozatos hallgatói valamelyik képzőművészeti vagy iparművészeti egyetemnek. A Kortárs Művészeti Intézet továbbra is fontos feladatának tartja, hogy a helyi kötődésű művészeknek folyamatos jelenlétet biztosítson.

„[…] a dunaújvárosi kollektív tárlat talán azért nyújt az átlagosnál izgalmasabb vizuális élményt, mert a Kortárs Művészeti Intézet ‘melynek programja evidensnek tekinti a kortárs művészet sokféleségét’, idejében felismerte, hogy egy ilyen, szükségképpen heterogén kiállításon a kötelező rutin letudása mellett érdemes és lehet megmutatni a helyi képzőművészetben rejlő szakmai potenciált. Egy ilyen kollektív tárlatnak tehát éppen célja és nem hátránya a heterogenitás. Hiszen a még az egyértelműen ennek a kiállítási műfajnak a javára írt szempont - hogy egyfajta pillanatképet rögzít - is csak akkor érvényesül, ha a tárlat legalább közelít a reprezentatív mintához, és a város és környezete képzőművészetének a lehető legtöbb működő szegmensét bemutatja. Ez lenne tehát a Kortárs Művészeti Intézet (és minden más helyi érdekeltségű művészeti intézmény - amelyek közül talán még a Miskolci Galéria kezd hasonló értékrendről tanúbizonyságot tenni) feladata: megszólítani és a város vonzáskörében tartani minden ide kötődő művészt, amibe beletartoznak a Pécsett vagy Budapesten művészeti képzésben részt vevő, vagy ott tanult, aztán ott ragadt művészek is.”

Leposa Zsóka művészettörténész, Képző- és Iparművészeti Lektorátus

Galériák

1%

2024. márciuselőző hónapkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
9.123
10.45678910
11.11121314151617
12.18192021222324
13.25262728293031