magyarenglish könyvjelzőnekcím : H-2400 Dunaújváros, Vasmű út 12. | telefon/fax: +36 25 412 220 | mobil: +36 20 801 3316 | e-mail: info@ica-d.hu
Facebook Youtube Twitter Google+ RSS
Keresés
NYITVA TARTÁS JEGY HÍRLEVÉL

Baráti kör

A Kortárs Művészeti Intézet – Dunaújváros (ICA-D) 2011-ben létrehozza Baráti Körét!


Közös érdeklődés, közös érdek, érdekközösség

Az ICA-D Baráti Körébe olyan magánszemélyeket, szervezeteket és vállalkozásokat várunk, akik érdeklődnek a kortárs képzőművészet iránt, akiknek érdeke a hazai művészek és művészeti projektek sikere itthon és a nagyvilágban, és akik mint közösségalkotók képesek az ICA-D érdekében egymással együttműködni. A Baráti Kör tagjai egymás és az ICA-D partnerei abban, hogy az ICA-D programjai magas színvonalon valósulhassanak meg.

Adókedvezmény

A Modern Művészetért Közalapítvány kiemelten közhasznú státuszt élvez. Így az ICA-D-nek juttatott támogatások adókedvezményt jelentenek a magyarországi vállalkozásoknak. A szabályozásról és a feltételekről itt olvashat.

Amit kérünk
2011-ben a következő projektek finanszírozásához kérjük a Baráti Kör segítségét:

A, Dunaújváros kulturális életében jelentős szerepet játszó projektek:
A.1, A dunaújvárosi középiskolások számára rendezett, már nagy sikerrel működő művészeti és egyben oktatási program, a Kreatív Töltet folyamatos működtetése.
A.2, A különböző korcsoportok (általános iskolások alsó- és felső tagozata, középiskolások, felnőttek) számára rendezett, művészet- és kultúrtörténeti előadássorozat folyamatos működtetése.
A.3, A mindenkori kiállításokhoz kapcsolódó tárlatvezetések folyamatos működtetéséhez
A.4, Dunaújváros vizuális művészeti értékeinek összegyűjtése, rendszerezése, a turizmus és a városimázs számára weboldalon publikálása. Ennek része a római régészeti anyag; városalapítás és építés; szocialista realista építészet, épületszobrászat és képzőművészet; a Dunaferr Acélszobrász Alkotótelep története és a szoborpark; a dunaújvárosi kortárs képző- és iparművészek alkotásai; a dunaújvárosi kiállítótermek programja (Bartók Művészetek Háza és Kamaraszínház, a Munkás Művelődési Központ, a Széchenyi Gimnázium, a Kereskedelmi és Iparkamara galériái); valamint a kortárs építészeti alkotások.

B, A hazai és a nemzetközi kortárs művészeti világ szempontjából jelentős projektek:
B.1, Az ICA-D kortárs művészeti gyűjteményének ismertté tétele Magyarországon és külföldön.
B.2, A kortárs művészettel kapcsolatos kutatási és publikációs projektek elindítása.


Amit cserébe nyújtunk
Az ICA-D a Baráti Kör tagjai számára a következő szolgáltatásokat nyújtja:

A, magánszemélyeknek évi 50.000,- Ft tagdíj befizetése estén:
1. Rendszeres találkozók és informális klubélet az ICA-D-ben, ahol kialakul a folyamatos konzultáció és tájékoztatás a kortárs művészetről, ezen belül Dunaújváros kultúrájáról. Jelentős művészek, előadóművészek és szakemberek – maguk is a Baráti Kör tagjai - látogatnak Dunaújvárosba ezekre az összejövetelekre.

2. Az ICA-D publikációjában (sajtóközleményekben, a weboldalon, a katalógusokban és egyéb kiadványokban, valamint az ICA-D előterében) megjelenítjük a Baráti Kör tagjainak nevét.

3. Meghívás a kiállítások közönségmegnyitóját megelőző zártkörű (VIP) tárlatvezetésre és fogadásokra.

4. Elektronikus hírlevél, amely a publikus hírlevélnél lényegesen szélesebb tájékoztatást tartalmaz.

5. Tanácsadás a következő területeken:
- modern és kortárs művek vásárlása
- modern és kortárs gyűjtemény létrehozása
- modern és kortárs gyűjtemény kezelése
- otthonok modern és kortárs műalkotásokkal való ellátásaB, Vállalati tagoknak évi 150.000,- Ft tagdíj befizetése estén:

1. Rendszeres találkozók és informális klubélet az ICA-D-ben, ahol kialakul a folyamatos konzultáció és tájékoztatás a kortárs művészetről, ezen belül Dunaújváros kultúrájáról. Jelentős művészek, előadóművészek és szakemberek – maguk is a Baráti Kör tagjai - látogatnak Dunaújvárosba ezekre az összejövetelekre.

2. Az ICA-D minden publikációjában (meghívókon, sajtóközleményekben, a weboldalon, a plakátokon, a katalógusokban és egyéb kiadványokban, valamint a kiállítótermek falán) megjelenítjük a Baráti Kör vállalati tagjainak nevét, valamint logóját.

3. Meghívás a kiállítások közönségmegnyitóját megelőző zártkörű (VIP) tárlatvezetésre és fogadásokra.

4. Elektronikus hírlevél, amely a publikus hírlevélnél kényegesen szélesebb tájékoztatást tartalmaz.

5. Weboldalunkon a Baráti Körben részt vevő vállalkozások weboldalait közvetlenül elérhetővé tesszük a Baráti Kör szekcióban.

6. A Baráti Kör vállalati tagjainak tanácsadás a következő területeken:
- modern és kortárs művek vásárlása, mint befektetés
- modern és kortárs gyűjtemény létrehozása, mint befektetés
- modern és kortárs gyűjtemény kezelése (felmérés, adatbázis készítése, katalogizálás, weboldal szerkesztése, kiállítás rendezése)
- vállalkozási központok modern és kortárs műalkotásokkal való ellátása

7. Zártkörű tárlatvezetések a vállalkozás által kijelölt munkatársak, vagy kliensek számára.

8. Vállalati rendezvények számára – a piaci bérleti árakhoz képest csökkentett áron, valamint előre egyeztetett időpontra és feltételekkel, egyedi megállapodások keretében – a Baráti Kör vállalati tagjai számára biztosítjuk az ICA-D kiállítótereit.

9. Évi 1.000.000,- Ft feletti támogatás esetén egyéni szolgáltatási csomag illeti a Baráti Kör ilyen mértékben adományozó tagját, amelynek tartalmáról és feltételeiről egyedi megállapodás rendelkezik.C, Az „ICA-D lobbistája” elnevezésű támogatói csoportba olyan magánszemélyek vagy vállalkozások kerülhetnek be, akik jelentős és eredményes lobbi-tevékenységet folytatnak az ICA-D érdekében, úgy társadalmi, mint anyagi értelemben. A befolyásgyakorlás eredményességétől függően az ellenszolgáltatás tartalmáról és feltételeiről egyedi megállapodás rendelkezik.


1%

2024. augusztuselőző hónapkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
31.1234
32.567891011
33.12131415161718
34.19202122232425
35.262728293031