magyarenglish to bookmarkaddress : H-2400 Dunaújváros, Vasmű út 12. | phone/fax: +36 25 412 220 | mobil: +36 20 801 3316 | e-mail: info@ica-d.hu
Facebook Youtube Twitter Google+ RSS
Keresés
HOURS ADMISSION NEWSLETTER

Newsletter

Subscribe / Unsubscribe

Dear Visitor,

Answering the following questions is NOT OBLIGATORY. If you choose not to answer them, just give your e-mail address at the bottom of the page and click on the subscription button.

By answering the questions, however, you help us better adapt our activity and the content of the newsletter to Your – our visitors– needs. Thank you for your cooperation.

What would you like to see in the newsletter?
Your date of birth:
The post code of your home address:
Your gender Female   Male
What is your area of work?
 

E-mail:Our Latest Newsletter

Jövőheti programjaink: Tárlatvezetés és KineDok filmklub


Otthon jó- Tárlatvezetés

Helyszín: Kortárs Művészeti Intézet - Dunaújváros (Vasmű út 12.)
Időpont: 2019.10.18. péntek 18 óra
A belépés díjtalan!

Október 18-án 18.00 órától tárlatvezetéssel várjuk látogatóinkat az Otthon jó című kiállításunkra. A tárlat három Dunaújvárosból származó alkotó – Kaszás Tamás, Keserue Zsolt és Várnai Gyula -munkáit mutatja be, miközben arra is választ szeretne adni, mit jelent ma Dunaújváros a kortárs képzőművészetben. Ezen a péntek estén a szintén Dunaújvárosban született Sasvári Edit művészettörténész, a Kassák Múzeum igazgatója vezeti végig az érdeklődőket a tárlaton.

A három művész városhoz való viszonya más és más. Eltérővé teszik a generációs különbségek, a mikroközösségek, amikben szocializálódtak és természetesen az is, mennyi időt töltöttek el ebben a városban. Ugyanakkor az évtizedek során mindhárman rendszeresen merítettek egyfajta dunaújvárosi forrásanyagból; az itt szerzett (kép)élményeket, ingereket, emlékeket felhasználták tárgyiasult vagy gondolati formában. A most látható művek különbözőségeik ellenére kapcsolatban vannak egymással, a város esztétikájára reflektáló objektek, az emlékek hang- és fényinstallációi, grafikái, festményei túlmutatnak Dunaújvároson, pont úgy, mint a jurtába rejtett Nemzeti Tankönyv is. Mégis érezhetjük, hogy egy korszak, egy ország, egy város, a közös otthon tapasztalata köti össze őket.

Budapestről ingyenes buszjárat indul, melyre az icadunaujvaros@gmail.com címen lehet jelentkezni.
Gyülekező: október 18., péntek, 16:00, a Vagon étterem előtti parkolóban, a Déli Pályaudvarral szemben, a Krisztina körút és a Vérmező sarkán.
Indulás: 16:15 óra
A busz kb. 22:00 órakor érkezik vissza Budapestre.

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, Baracs Község Önkormányzata, Momert Zrt. 

KineDok Filmklub – Egy nő fogságban

Egy nő fogságban
magyar dokumentumfilm, 90 perc, 2017
Rendező: Tuza-Ritter Bernadett
Helyszín: Kortárs Művészeti Intézet - Dunaújváros (Vasmű út 12.)
Időpont: 2019.10.16. szerda 18 óra
A belépés díjtalan!

Az Egy nő fogságban című film főszereplője egy 52 éves nő, Maris, aki 10 éve szolgál fizetés nélkül egy magyar családot. Szállásért és ételért cserébe napi 20 órát dolgozik: nappal ház körüli munkát végez, éjszakánként pedig egy gyárba küldik, de az ott megkeresett pénzét az utolsó fillérig le kell adnia a családnak. Szabadságában korlátozzák, engedély nélkül nem hagyhatja el a házat. A méltóságától és jogaitól megfosztott nő évek óta maradékot eszik, és egy kanapén alszik. Maris a fizikai és lelki elnyomás miatt félelemben tölti napjait, miközben arról álmodozik, hogy visszakapja korábbi életét. A kamera jelenléte ráébreszti, hogy nincs teljesen egyedül. Fokozatosan bizalmába fogadja a rendezőt, majd lassan barátság alakul ki kettőjük között. 1,5 évnyi forgatás után összeszedi bátorságát és megosztja vele tervét: "Meg fogok szökni!" A film Maris mindennapjait mutatja be, érzelmi sodródását és hősies, szabadság felé vezető útját.

Newsletter ArchiveOctober 2019előző hónapkövetkező hónap
MTuWThFSaSu
40.123456
41.78910111213
42.14151617181920
43.21222324252627
44.28293031