magyarenglish to bookmarkaddress : H-2400 Dunaújváros, Vasmű út 12. | phone/fax: +36 25 412 220 | mobil: +36 20 801 3316 | e-mail: info@ica-d.hu
Facebook Youtube Twitter Google+ RSS
Keresés
HOURS ADMISSION NEWSLETTER

Newsletter

Subscribe / Unsubscribe

Dear Visitor,

Answering the following questions is NOT OBLIGATORY. If you choose not to answer them, just give your e-mail address at the bottom of the page and click on the subscription button.

By answering the questions, however, you help us better adapt our activity and the content of the newsletter to Your – our visitors– needs. Thank you for your cooperation.

What would you like to see in the newsletter?
Your date of birth:
The post code of your home address:
Your gender Female   Male
What is your area of work?
 

E-mail:Our Latest Newsletter

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA A KORTÁRS MŰVÉSZETI INTÉZETBEN
Helyszín: Kortárs Művészeti Intézet - Dunaújváros (Vasmű út 12.)
Időpont: 2022. június 25. 18:00

A rekkenő hőségben hűvös szobára, és egy jó filmre vágysz? Limonádét iszogatnál és kézműves finomságokat kóstolnál? Gyere hozzánk, ha családias társaságra és különleges filmélményekre vágysz!

A pandémia miatti kétéves kihagyás után a Kortárs Művészeti Intézet – Dunaújváros sokak örömére újraindítja a népszerű KineDok sorozatot a Múzeumok Éjszakáján.

Az est finomságairól MeZsu GasztroARTista gondoskodik.
A rendezvény ingyenes, az idegen nyelvű filmet felirattal láthatjátok.

18:00
Vadlovak – Hortobágyi mese (2021, ’91, magyar-német-osztrák-svéd dokumentumfilm, rendező Török Zoltán, narrátor Pokorny Lia)

Török Zoltán új természetfilmje káprázatos felvételekkel mutatja be a világ egyik legnagyobb vadló-ménesét. „Török Zoltán az egyik legsikeresebb magyar természetfilmes, aki dolgozott már Svédországban, Izlandon, Floridában és David Attenborough szerkesztőségében is.” (filmhu) Előző mozifilmje, az éppen tíz évvel ezelőtt bemutatott Vad Magyarország bebizonyította, hogy egy magyar természetfilmnek is lehet milliós nézettsége. Új alkotása, a Vadlovak - Hortobágyi mese egy kiscsikó szemszögéből ismerteti meg a nézőt a mongol vadlovak lenyűgöző társasági életével és a hortobágyi puszta izgalmas világával úgy, ahogyan azt még biztosan nem láttuk.


20:00
A tengerész (2021, ’78, szlovák dokumentumfilm, rendező Lucia Kassova)

Mi a szabadság ára? Paul Johnson egész életét a tengeren töltötte. Léha életet élt, szeretett és ivott, a szárazföldön sosem tudott megmaradni. Most nyolcvanévesen, gyengén és fáradtan, lerobbant hajójával egy Karib-tengeri öbölben horgonyozva vet számot élet-utazásával egy vodkásüveg társaságában. „Lucia Kassova rendező csak funkcionálisan használja, ritkán kapaszkodik túl sokáig a csodálatos naplementékhez, a buja növényzethez, vagy akár magához a tiszta, kék tengerhez. És ez a döntés helyes volt: a nézőnek időt kell töltenie Johnsonnal az ő természetes, rozsdás, rozoga élőhelyén, hogy elkezdjen kapcsolódni egy ilyen extravagáns élettörténethez, és empátiával forduljon a főszereplő felé.” (Vladan Petkovic) A tengerész című alkotás 2021-ben elnyerte a legjobb nagyjátékfilm díját a Flickers’ Rhode Island Nemzetközi Filmfesztiválon.

Newsletter Archive

1%

June 2022előző hónapkövetkező hónap
MTuWThFSaSu
22.12345
23.6789101112
24.13141516171819
25.20212223242526
26.27282930